torsdag den 3. september 2015

Fordele ved kur uden kulhydrater

Sænkning af dit indtag af kulhydrater, som en del af en kalorie-kontrolleret kostplan, i kombination med regelmæssig motion, tilbyder en række dokumenterede sundhedsmæssige fordele i tillæg til et relativt hurtigt vægttab.

 Alligevel er der ingen magi ved en kur med lav eller ingen kulhydrater. Kalorier og ernæring er stadig altafgørende. Desuden er en kost uden kulhydrater ikke hensigtsmæssigt under graviditet, og til ammende mødre, eller børn eller teenagere. Så inden du påbegynder en slankekur uden kulhydrater, bør du kontakte din læge.

Fordele ved kur uden kulhydrater
Fordele ved kur uden kulhydrater

Vægttab fordele

Kur uden kulhydrater fører typisk til:
  • Hurtigere vægttab end for eksempel et mere traditionelt -og fedtfattigt kostprogram. Men, kliniske forsøg viser, at vægttab mellem disse to slankemetoder har tendens til at udligne sig efter de første seks måneder.
  • Forbedret vægtkontrol som følge af reduceret sult og færre appetitsvinger på grund af mere stabilt blodsukker.
  • Ekstra fedtforbrænding, som (i teorien) hæver dit stofskifte, (fordi muskelvæv bruger flere kalorier for at opretholdes end kropsfedt), der gør det nemmere at tabe sig.

Fordele ved kur uden kulhydrater

En kostplan uden kulhydrater fører typisk til:
  • Bedre kontrol med dit blodsukker, hvilket betyder mere et stabilt blodsukker niveau. Dette medvirker til at reducere sult ved at fjerne sukker "forøgelser" og opretholde følelsen mæthed.
  • Bedre insulinfølsomhed. Forskning viser, at en reduktion i det samlede indtag af kulhydrater, eller en reduktion i høj-glykæmiske kulhydrater - når det kombineres med regelmæssig motion, kan reducere glukose intolerance, der fører til bedre vægtkontrol og sundhed.
  • Forbedret kolesteroltal og lavere triglycerider. Når indtaget af mættet fedt holdes inden for grænserne, viser forskning, at en kalorie-kontrolleret uden kulhydrater kan forbedre kolesterol og triglycerid-niveauer, som fører til reduceret risiko for hjertesygdomme.

Langsigtede fordele ved kur uden kulhydrater

Forskning i kost med lav eller uden kulhydrater er stadigt i gang og vil sandsynligvis producere flere overraskelser både med hensyn til sundhed og vægttab.

Ingen kommentarer: