mandag den 31. august 2015

Fedtprocent for mænd og kvinder

Overvægt handler i mange tilfælde ikke om for mange kilo, men om hvor mange af dine kilo af din samlet kropsmasse, der udgør  fedt - den såkaldte fedtprocent. Er du for eksempel veltrænet og har en stor muskelmasse, betyder din vægt ikke i sig selv noget. For meget fedt og en for høj fedtprocent, er derimod ikke sundt og kan blandt andet føre til forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme.

Der findes ikke nogen optimal fedtprocent, da den afhænger af mange faktorer, som f.eks. køn, højde, generel kropsbygning osv. Desuden findes der også forskellige metoder til at beregne din fedtprocent. Som en tommelfinger kan du regne med, at du som normalt bygget kvinde bør ligge mellem 15 og 25%, imens en normalt bygget mand, bør have en fedtprocent på mellem 15 og 20%.
Du kan måle din fedtprocent med en elektronisk måler, men der findes også metoder, hvor du kan bruge et almindeligt målebånd eller en såkaldt fedttang. Du måler din fedtprocent ved forskellige punkter på kroppen typisk håndled, lår, talje og underben.
Fedtprocent for mænd og kvinder
Fedtprocent for mænd og kvinder

Selvom der er en vis usikkerhed forbundet med måling af fedtprocent, er der mange fordele ved det, fordi det sætter fokus på selve problemet ved overvægt - nemlig store fedtdepoter - i modsætning til blot at stille sig op på en vægt. Specielt hvis du begynder at dyrke motion i forbindelse med, at du ønsker at tabe dig, er det vigtigt at holde øje med din fedtprocent, fordi du kan opleve at vægten ikke går ned på grund af forøget muskelmasse og væskeophobning. I det tilfælde er det mere opmuntrende og et mere retvisende billede af effekten af din motion at måle din fedtprocent.

Fedtprocent - fordi det handler om dit helbred. Værd at vide om fedtprocent.

Ingen kommentarer: