lørdag den 22. august 2015

Antioxidanter i mad – Her er de bedste madvarer

Antioxidanter, er sundt for helbredet. Læs her om de bedste antioxidanter i mad. Antioxidanter er fantastiske næringsstoffer, og du vil finde, at få flere af dem i din mad vil gøre alle mulige ting for dit helbred. Disse næringsstoffer vil bidrage til at skylle alle de giftstoffer ud af din krop, kæmpe mod frie radikaler, der kan forårsage kræft, forbedre sundheden for dine organer, og så meget mere. Hvis du vil sikre, at du er så sundt som muligt, er det en god ide at forsøge at få flere af disse sunde næringsstoffer. Her er nogle af de bedste fødevarer at spise, hvis du vil tilføje flere antioxidanter til din daglige mad:

Røde bønner

Alle bælgfrugter er fremragende for dit helbred, da de er rige på fibre og mineraler. Men når det kommer til antioxidanter, vil du opdage, at røde bønner er det bedste for dig. De flavonoider, der giver bønnerne deres farve er faktisk antioxidanter, og de vil hjælpe med at beskytte dig mod kræft og en række hjertelidelser. Du vil opdage, at spise disse bønner endnu en gang eller to gange om ugen vil gøre underværker for dit helbred, og de er en meget velsmagende måltid til at tjene - bortset fra at være en utrolig sund en så godt!

Antioxidanter i mad
Antioxidanter i mad

Blåbær

Blåbær er ligesom bittesmå kugler af næringsstoffer, og du vil opdage, at alle bær vil være fremragende for dit helbred takket være deres høje vitamin indhold. Hvad der gør blåbær sådan et fremragende valg er, at de har flere antioxidanter end næsten alle andre bær findes i verden. De er pakket med anthocyaniner, som er ansvarlige for deres farve. Disse antioxidanter er kendt for at være en effektiv kur mod alle former for lidelser, da de hjælper til at bekæmpe hjerteproblemer, styrke dit immunforsvar, og meget mere. Hvis du ønsker at være sund, tilføje en håndfuld af disse bær til din morgen yoghurt.

Chokolade

Ja, mørk chokolade er noget, du skal spise, hvis du vil være sund! Det er noget, der vil blive mødt med jubel, da alle elsker noget chokolade. Men det er vigtigt at bemærke, at kun mørk chokolade vil være rig på disse næringsstoffer, som alle de andre chokolader har haft alle former for sukker og andre ingredienser tilsættes til dem. Den mørke, bitre, eller bittersød chokolade er rig på flavonoider, som giver dem deres mørke brun farve, og som vil gøre underværker for sundheden for dit hjerte og interne funktioner.

Krydderier

For dem, der ønsker at få mest antioxidanter i den mad, de spiser, krydderier er faktisk den bedste ting at spise. Overraskende, en spiseskefuld af dit gennemsnitlige krydderi indeholder flere antioxidanter end næsten enhver anden mad på planeten, og du vil finde, at tilføje krydderier til din mad er altid den vej at gå. Nelliker er de krydderier, der har den højeste ORAC kapacitet, hvilket betyder, at de er de mest effektive mod skadelige frie radikaler. Hvis du vil sikre, at din krop fortsætter med at fungere ordentligt, og får fjernet alle de irriterende toksiner, krydderier er meget bedre end kunstige smagsstoffer og saucer.

Bladgrøntsager

De fleste mennesker tror, at det kun frugter og andre farvestrålende fødevarer er gode kilder til antioxidanter, men vidste du, at mørke bladgrøntsager er faktisk en af de bedste steder at få flere af disse næringsstoffer. De gode grøntsager mod vægttab, der er mørke og grønne indeholde en masse phytonutrients, som er antioxidanter, der vil hjælpe til at holde hjertet arbejder stærk. Du vil opdage, at tilføje bare et par flere portioner af disse fødevarer til din mad hver uge vil være vidunderligt for dit helbred, og du vil opdage, at din krop vil være en masse sundere og gladere som et resultat.

Vin

Ja, vin er en af de fødevarer, til at forbruge, hvis du ønsker at få flere antioxidanter. Selvom det ikke er strengt en fødevare, det er helt sikkert noget, som alle elsker - og noget, der vil hjælpe med at give dig en masse flere antioxidanter. Vin er rig på resveratrol, som er det næringsstof, som giver den røde skaller af druerne deres farve. Du vil opdage, at de rige, mørke farve af vinen er resveratrol, som er et hjerte-smart næringsstof, som vil bidrage til bekæmpelsen kolesterol, forhindre toksiner i at køre rundt ukontrolleret, og holde din krop fungerer godt. Så længe du spiser med måde, mørk rødvin, mørke røde druer, og druesaft er alle gode for dig.

Grøn te

Grøn te er rig på to typer af antioxidanter: EGCG og catechiner. Begge disse antioxidanter vil gøre underværker for dit helbred, og du vil opdage, at din krop vil fungere meget bedre takket være disse næringsstoffer. Hvis du ønsker at forbedre din sundhed, tilsætning af mindst en kop eller to af grøn te til din daglige kost er vejen at gå. Du vil opdage, at sort te også har mange af de samme fordele.

Tomater

Tomater er den bedste kilde til en særlig antioxidant, kendt som lycopen, og det er en antioxidant, der er direkte relateret til sundheden for dit hjerte. Det interessante ting om disse antioxidanter er, at de rent faktisk er gjort lettere for kroppen at behandle, når tomaterne er kogt eller kogt, hvilket er grunden til at spise tomat sauce er så meget bedre for dig end at spise rå tomater. Du vil opdage, at få masser af lycopen er en god måde at holde dit hjerte sundt!

Disse er nogle af de fødevarer, du skal spise, hvis du er seriøs om at være sunde, så de er rige på disse vigtige antioxidanter. Men ud over alle de antioxidanter, er de laste ned med alle former for andre næringsstoffer, du har brug for at være sund. Du vil opdage, at alle disse fødevarer vil være fremragende for dit helbred, og de er alle en meget vigtig del af en sund kost. Hvis du ønsker at leve et langt og lykkeligt liv, spise mere af disse fødevarer er en af de bedste måder at øge dine chancer for at gøre det.

Ingen kommentarer: